Sıkça Sorulan Sorular

Usturmaça Kılıfları

Öncelikle, usturmaça kılıfları teknenizin bordasını korumanızda yardımcı olur. İskele ile tekne arasında sıkışan usturmaçalar sert yapısı nedeniyle jelkotun ya da boyanın çizilmesine neden olur. Usturmaça kılıfları, zengin renk ve nakış (logo) seçeneği ile tekneninizin görünümünü güzelleştirir. Zararlı UV ışınlarını engellediği için usturmaçanızın ömrünü uzatır.

Evet. Boyutundan bağımsız olarak usturmaçalar üretildiği materyal itibarıyla tekne bordasında zarar vermektedir.

Doğru ölçüdeki usturmaça kılıfını bulmanın en kolay yolu usturmaçanızın marka ve modelini tespit ederek ona uygun olan usturmaça kılıfını tercih etmektir. Polyform, Majoni, Plastimo, Danfender gibi bir çok usturmaçanın üzerinde marka ve modeli yazmaktadır. Bazı usturmaçalarda ise marka ve model bilgisi yazmamakta ya da zamanla silinmektedir. Böyle durumlarda usturmaçanızın ölçüsünü alıp bizimle iletişime geçerseniz, sizin ölçünüze özel usturmaça kılıfını üretip gönderebiliriz.

Usturmaça ölçünüzü nasıl alacağınız ile ilgili aşağıdak görsele göz atabilirsiniz;

Tavsiye edilen şişirme basıncı 2 psi'dır. Procover usturmaça kılıfları çok esnek bir malzemeden üretildiği için, diğer usturmaça kılıflarındaki gibi kılıfınızı giydirirken ustumaçanızın havasını indirmenize gerek yoktur. Ancak usturmaça eksik ya da fazla şişirildiğinde doğal olarak usturmaça kılıfı da üzerinde doğru bir şekilde uymayacaktır.

Evet, tüm Procover usturmaça kılıflarında UV ışınlarına karşı koruma bulunmaktadır. Bu sayede piyasadaki bir çok markaya göre daha uzun ömürlüdür.

Kumaşımız %100 endüstriyel polyesterden ipliklerden üretilmektedir. Örgü tekniği sayesinde enine esnerken boyuna esneme yapmaz. Bu sayede usturmaçaya kolayca giydirilir ve sarkma yapmaz.

Havlular normalde suyu çekmek için tasarlanmış kumaşlardır. Ancak suyla sürekli temas eden bir ürün olarak usturmaça kılıfları için su emicilik istenmeyen bir özelliktir. Sürekli suyu çekip bünyesinde hapseden havlu usturmaça kılıfları, ağırlaşarak sarkar ve kötü bir görünüme neden olur. Ayrıca üzerinde sürekli tuzlu su kalması usturmaça kılıfının hızlı bir şekilde solmasına neden olacaktır. Havlu usturmaça kılıflarının bir diğer dezavantajı da temizliğinin çok zor olmasıdır. Havların arasına giren kum ve tuz kalıntıları, kumaşın sertleşmesine neden olur, bu da zımpara etkisi yaparak teknenin boyasına zarar verir.

Procover usturmaça kılıfları sağlam endüstriyel polyester iplikler ile elastik ve düz (gözeneksiz) bir formda üretildiği için; su tutmaz, sarkma yapmaz, hortumla yıkanarak çok hızlı bir şekilde temizlenebilir.